greek
Πρόσφατη ενημέρωση arrow Ενημέρωση Υπερχρεωμένων

Ενημέρωση Υπερχρεωμένων

Κόκκινα Δάνεια

Τρίτη, 29 Ιούλιος 2014

Ηράκλειο 28 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κόκκινα δάνεια: θα δώσει επιτέλους λύση η κυβέρνηση ή θα συνεχίσει να κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι;

Τον τελευταίο καιρό εντείνεται ολοένα και περισσότερο η συζήτηση για το πρόβλημα των κόκκινων δανείων και την αντιμετώπισή του. Δυστυχώς, η συζήτηση αυτή διεξάγεται ερήμην των ενώσεων καταναλωτών και χωρίς διαφάνεια, με αποτέλεσμα τις προθέσεις της Κυβέρνησης να τις μαθαίνουμε είτε από διαρροές στον Τύπο είτε από αποσπασματικές δηλώσεις αξιωματούχων, όπως η τελευταία κυνική αναφορά του Υπουργού Οικονομικών στην επερχόμενη απώλεια κατοικιών από τους πλειστηριασμούς που θα ξεκινήσουν το 2015.

Ο τρόπος που αναμένεται να διαχειριστεί το πρόβλημα των κόκκινων δανείων η Κυβέρνηση δείχνει ότι περισσότερο προτιμά να το κρύψει για άλλη μια φορά κάτω από το χαλάκι παρά να προσφέρει ουσιαστικές και ρεαλιστικές λύσεις στους δανειολήπτες, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στις τράπεζες να εξυγιάνουν τα χαρτοφυλάκιά τους. Από σκόρπιες δηλώσεις και ρεπορτάζ μαθαίνουμε ότι η Κυβέρνηση εξετάζει μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο να μεταβιβάσουν το ακίνητο στις τράπεζες και οι οφειλέτες να καταβάλουν ενοίκιο στο σπίτι τους, ή με την μορφή leasing να μισθώσουν το ακίνητο.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

ΜΕΓΑΛΗ ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Τρίτη, 22 Ιούλιος 2014

Ηράκλειο 22 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΑΣΩΖΕΙ ΑΠΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΕ ΞΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Η Ένωση  Καταναλωτών  Ηρακλείου - Κρήτης (ΕΝΚΗ Κρήτης) βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το πολυμελές πρωτοδικείο Ξάνθης εξέδωσε απόφαση σταθμό.  Συγκεκριμένα έκρινε καταχρηστικό τον όρο των δανειακών συμβάσεων σε ξένο νόμισμα που υποχρέωνε τους δανειολήπτες να πληρώνουν υπέρογκες δόσεις λόγω των αλλαγών ισοτιμίας των νομισμάτων. Οι ισοτιμίες ξένων νομισμάτων λόγω και της κρίσης είχαν δυσμενέστατη αύξηση έναντι του Ευρώ. Το αποτέλεσμα αυτό είχε σαν συνέπεια την αύξηση μέχρι και στο διπλάσιο των δόσεων των δανείων. Με την υπ' αριθμόν 23/2014 το δικαστήριο απεφάνθη ότι ο δανειολήπτης θα πρέπει να πληρώνει τις δόσεις όπως αυτές είχαν προσδιοριστεί με την ισχύουσα κατά την υπογραφή του δανείου ισοτιμία και όχι με την τρέχουσα. Η εξαιρετική αυτή απόφαση  δημιουργεί ένα σημαντικό δεδικασμένο για χρήση από τις νομικές υπηρεσίες των Ενώσεων Καταναλωτών απανταχού της Ελλάδος.

Το ΔΣ της Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου Κρήτης (ΕΝΚΗ) συγχαίρει το δικαστήριο Ξάνθης για την δίκαιη απόφαση του. Καλεί δε όλους τους δανειολήπτες που έχουν συνάψει δάνεια σε ξένο νόμισμα να επισκεφτούν τα γραφεία μας (Γραφεία ΕΝΚΗ Κρήτης: Ανωπόλεως 29, πλατεία Ελευθερίας, πάροδος οδού Πεδιάδος, Τηλέφωνα: 2810.240450 & 6949 627139, 6982 502713) για να ενημερωθούν από το νομικό μας τμήμα και να εξετάσουν την πιθανότητα ένταξης τους στην ευεργετική ρύθμιση που θα τους επιτρέψει να αντιμετωπίσουν ένα πολύ ελαφρύτερο οικονομικώς δάνειο.

ΔΣ Ένωσης  Καταναλωτών  Ηρακλείου - Κρήτης (ΕΝΚΗ Κρήτης)

0 Σχόλια

ΜΕΓΑΛΗ ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Τρίτη, 01 Ιούλιος 2014

Ηράκλειο 1 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΕΡΓΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΙΑΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΕΙ ΚΑΤΑ 85% ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ

Η Ένωση  Καταναλωτών  Ηρακλείου - Κρήτης (ΕΝΚΗ Κρήτης) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η νομική της υπηρεσία πέτυχε μία ακόμη απόφαση σταθμό στη μάχη που δίνουμε για την υποστήριξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Στην νομική επιτυχία σταθμό εκτός από το  "κούρεμα χρέους" από την εφαρμογή του νόμου 3869/2010 το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου με την απόφαση του, συμπεριέλαβε ρητώς την διάσωση της πρώτης κατοικίας της 4μελούς οικογένειας. Η εξαιρετική αυτή επιτυχία του νομικού μας τμήματος δημιουργεί ένα σημαντικό δεδικασμένο για χρήση από τις νομικές υπηρεσίες των Ενώσεων Καταναλωτών απανταχού της Ελλάδος.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

ΝΟΜΟΣ 4161/13 ΓΙΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Τρίτη, 21 Ιανουάριος 2014

Ηράκλειο 21 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΟΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝ ΔΙΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

Η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου-Κρήτης (ΕΝΚΗ) διαπιστώνει ότι περίπου 50000 υπερχρεωμένοι συμπολίτες μας έχουν ήδη αγγελτήρια υποχρεωτικής διαταγής ρευστοποίησης τη ακίνητης περιουσίας. Υπολογίζουμε ότι το επόμενο εξάμηνο τουλάχιστον 100.000 κύριοι δανειολήπτες ή εγγυητές οι οποίοι έως τώρα εκπλήρωναν τις υποχρεώσεις τους θα εισέλθουν σε καθεστώς αδυναμίας πληρωμών. Γνωστοποιούμε λοιπόν ότι η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου-Κρήτης (ΕΝΚΗ), Ανωπόλεως 29 - Πλατεία Ελευθερίας, τηλ. 2810240450 λειτουργεί ειδική υπηρεσία βοήθειας ένταξης στον νέο νόμο 4161/13 που καθορίζει ένα πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες ή για δανειολήπτες που δεν έχει γίνει καταγγελία ακόμα στις οφειλές τους. Αφορά μόνο στις οφειλές που έχουν προσημείωση στην κύρια κατοικία του οφειλέτη, είτε είναι στεγαστικά είτε καταναλωτικά είτε επισκευαστικά δάνεια. Ο Νόμος 4161/13 έχει πλεονεκτήματα συγκρίνοντάς τον με το Νόμο Κατσέλη όπως πχ, καταφέρνει να λύσει το πρόβλημα του εγγυητή: Με την υπαγωγή του οφειλέτη στο πρόγραμμα διευκόλυνσης, οι εγγυητές δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Φυσικά, έχει και σχετικά μειονεκτήματα, όπως ότι δεν πραγματοποιείται κούρεμα της οφειλής κάτι που επιτυγχάνεται μέσω του νόμου Κατσέλη εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Απατεώνες: "Ρυθμιστές Δανείων"

Τρίτη, 07 Ιανουάριος 2014

Απατεώνες υπόσχονται ρύθμιση οφειλών και παγιδεύουν τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες


Κυκλώματα απατεώνων εκμεταλλεύονται τους υπερχρεωμένους πολίτες υποσχόμενοι ότι θα τους βοηθήσουν με τις οφειλές τους και στο τέλος τους επιβάλλουν ασφυκτικούς όρους από τους οποίους δύσκολα μπορούν να ξεφύγουν.

Απ’ ότι φαίνεται υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που εκμεταλλεύονται το αδιέξοδο ανθρώπων που χρωστάνε στις τράπεζες. Επιτήδειοι πλησιάζουν υπερχρεωμένους δανειολήπτες και τους υπόσχονται τακτοποίηση των οφειλών τους χωρίς να τους διευκρινίσουν τα μετέπειτα σχέδια τους που προβλέπουν ασφυκτικούς όρους από τους οποίους δύσκολα μπορούν να ξεφύγουν.

Δείτε το σχετικό βίντεο με το ρεπορτάζ:

Πηγή: http://www.koolnews.gr

0 Σχόλια
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>
Αποτελέσματα 1 - 5 από 75

Σύνδεση ΧρήστηΗ Ελλάδα ανθίζει

greeceinbloomΟ καιρός στο Ηράκλειο

Ο καιρός τώρα
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 27 °C
Κυριακή, 20 Αύγ
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 21 ως 29 °C
Δευτέρα, 21 Αύγ
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 22 ως 32 °C
Τρίτη, 22 Αύγ
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 23 ως 29 °C

Ψηφίστε


Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Επικινδυνότητα Τροφίμων

RASFF

phytocontrol

Παρατηρητήριο Τιμών

eprices

fuelprices

Γερμανικές Αποζημιώσεις

german_reparations

Online χρήστες

Έχουμε 251 επισκέπτες σε σύνδεση
Copyright (C) 2011 ENKH Crete
Powered by Elxis - Open Source CMS